MBFWKIEV – огляд колекцій: RCR KHOMENKO, CHAKSHYN, ANNA K, PALSON KIFOT, LANA BALLARY

Продовжую переглядати колекції весна-літо 2016, представлені в рамках 11-го сезону MBFWKIEV, і ділюся враженнями з вами. Цього разу пропоную познайомитися з роботами, які, на мій погляд, вийшли дуже милими, дівчачими, з нотками романтики, безтурботності та гумору.

Розпочну з показу бренду, який відкрив сезон – RCR KHOMENKO. Дизайнер Яся Хоменко продовжила тему дівчини, яка заблукала у лісі: «Колекція SS16 – це другий епізод другого сезону мого серіалу. Наша героїня, потрапивши в ліс, проходить процес адаптації у новому середовищі. Але цей процес межує з її наївністю та відсутністю досвіду – для неї поняття «вижити будь-якою ціною» – це опинитися на кемпінгу у палатці. Це і є головним лейтмотивом колекції – принт наметового містечка та бачення ліса, що ожив…».

З певним гумором і доброю іронією читається дебютна колекція молодого бренду CHAKSHYN. Засновники бренду Діма Чаюн та Антон Якшин шукали натхнення у 60-х – початку 80-х роках: сексуальна революція, період декадансу, розквіт нової епохи без правил. Дизайнери проводять аналогію з концепцією життєвих цінностей сучасної жінки і висміюють залежність людей від поп-культури та занадту прив’язаність до речей.

“Every girl is a princess” – «кожна дівчина – принцеса», – таким став слоган нової колекції ANNA K. Але, судячи з деяких образів, наприклад, шовкова сукня, прикрашена ланцюгами, сучасні принцеси – ніжні і сильні одночасно. Цього разу дівчачі сукні А-силуету були доповнені досить зрілими нарядами. За словами 19-річної Ані – її роботи дорослішають разом з нею.

Крім того, колекція ще цікава співпрацею з художницею Євгенією Гапчинською – її впізнавані героїні зображені на світшотах та деяких сукнях.

Поєднання геометрії та класичної музики у певній гармонії – це вдалося зробити дизайнеру Анні Бондаренко, яка до того ж, ще й професійний музикант. Тому важливість музики, кольору та форми – невід’ємні елементи її бренду PALSON KIFOT.

І на останок – бачення сучасної it girl від молодого бренду LANA BALLARY. Для дизайнера Світлани Балларі – це сучасна та успішна дівчина, яка живе у великому місті і у будь-якій ситуації вміє виглядати стильно, яка цінує комфорт, якість і красу.

P.S. Буде ще останній, третій огляд, про жіночність і лаконічність.

1 thoughts on “MBFWKIEV – огляд колекцій: RCR KHOMENKO, CHAKSHYN, ANNA K, PALSON KIFOT, LANA BALLARY

  1. Сповіщення: MBFWKIEV – огляд колекцій: MARIANNA SENCHINA, OMELYA, ANTON BELINSKIY, THEO, FINCH | vylavcha

Залишити коментар