MBFWKIEV – огляд колекцій: MARIANNA SENCHINA, OMELYA, ANTON BELINSKIY, THEO, FINCH

Минулого тижня стартував модний сезон в Україні показами в рамках Mercedes-Benz Fashion Week Kiev. Я довго думала, як упорядкувати побачене, і вирішила, що публікацій на цю тему буде кілька. Для якогось глибокого аналізу та критики поки не беруся, буду керуватися власним смаком та відчуттями.

Деякі колекції не зачепили зовсім з різних причин, але, в основному, – через відсутність цілісності ідеї. Тому зосереджуся на тих, хто справив позитивне враження і залишив приємний після-смак. Мова поки піде про українських дизайнерів. Деяких гостей залишу на десерт:)

Сьогодні розгляну ті колекції, які, на мою думку, відповідали заявленому гаслу цьогорічного сезону MBKFD – «Більше сміливості, більше виклику».

У цьому ракурсі справжній відрив я побачила у колекції MARIANNA SENCHINA. Дизайнер шукала натхнення у 70-х – мікс хіпі, глем-року та диско.

До вечірок 70-х звернувся і дизайнер Костя Омеля (OMELYA), який розвинув тему диско, спробувавши зазирнути за лаштунки легендарного клубу Studio 54.

Антон Белінській (ANTON BELINSKIY) свою колекцію присвятив темі художників, надихаючись картинами Казимира Малевича та Василя Кандінського. Гасло ‘Each form is the world’ («Кожна форма – окремий світ») і деякі цитати Малевича гармонійно вписалися в образи: ‘Each epoch needs new art’ – «У кожної епохи своє мистецтво», ‘Art must renounce from yesterday’ – «Мистецтво повинно відмовитись від минулого»…

На показі THEO мене, в першу чергу, вразили аксесуари і зачіски, але й колекція, в цілому, варта уваги. Спорт-шик та класика, розбавлені оригінальними деталями, створили дуже цілісні образи. Крім того, дизайнер Тео Декан ще проявив себе як художник – його авторські принти були використані на денних, коктейльних та вечірніх сукнях, а також – у колекції шовкових хустинок і шарфів. І це той випадок, коли хочеться показати більше фото!:)

А з показів молодих дизайнерів в рамках платформи Fashion Scout відзначу бренд FINCH, для якого минулий сезон став дебютним і, в той же час, одразу успішним. Тому показу колекції бренду весна-літо я чекала з особливим інтересом, до того ж, дизайнери Катерина Бякова та Максим Голуб заінригували, анонсувавши загадкову колаборацію з використанням Wearable technology, але не розкриваючи деталей до подіуму. Як виявилось, результатом співпраці став технологічний рюкзак TechPack, у який легко можна вбудувати свій планшет. Партером виступив бренд Bright Inside, який створює сумки з підсвіткою та зарядкою.

У наступному пості розглянемо колекції, наповнені романтикою, гумором та безтурботністю.

2 thoughts on “MBFWKIEV – огляд колекцій: MARIANNA SENCHINA, OMELYA, ANTON BELINSKIY, THEO, FINCH

  1. Сповіщення: MBFWKIEV – огляд колекцій: RCR KHOMENKO, CHAKSHYN, ANNA K, PALSON KIFOT, LANA BALLARY | vylavcha

Залишити коментар